Att flytta ett helt hus – Vägen till Drömhuset!

Att flytta ett helt hus med lastbil - i 3 delar - bloggen mosteredith.se

 

Ni vet kanske inte om att vi just nu är i startgroparna att nå en av de största drömmar vi någonsin haft – att få bygga ett alldeles eget hus. Ett drömhus. Ett drömhem. På den enda plats som vi någonsin kan tänka oss att bo på. När vi 2009 hittade denna stuga förälskade vi oss blixtsnabbt. Huset var vårt dagen efter visning och vi har hela tiden haft som målsättning att riva för att bygga ett större, bättre och ärligt talat, vackrare hus!

 

Att flytta ett helt hus - inga som helst problem. Följ oss på vägen till Drömhuset, - bloggen mosteredith.se

Och så kom dagen – sex år senare. Det var dags att riva ett väl fungerande hus för att maka plats åt Drömmen. Det tog emot att riva något som vi faktiskt bott och levt i och som klarar många många år till innan det är dags att tacka för sig. Så vi chansade och la ut en annons på Blocket.se med rubrik ”Hus bortskänkes mot egen bortforsling”. Många kom och kollade, men insåg att det var mycket jobb. Sista dagen innan vi var tvungna att fatta ett rivningsbeslut kom ytterligare ett par som vill kolla. Och dem nappade. Vi skakade hand och skrev kontrakt. 1 krona rikare och ett hus fattigare, men otroligt glada att huset nu får leva vidare på en annan plats. Och vi slapp riva, forsla bort och källsortera. Win Win.

 

Så, hur ser det då ut när man ska flytta ett hus? Ja, med trånga smågator kunde dem inte transportera huset i ett helt stycke, så det blev till att såga.

Att flytta ett helt hus - vägen till Drömhuset - Bloggen mosteredith.se Att flytta ett helt hus - vägen till Drömhuset - Bloggen mosteredith.se Att flytta ett helt hus - vägen till Drömhuset - Bloggen mosteredith.se

Huset sågades i 3 delar och lyftes med kranbil. 2 traktor och 1 lastbil stod placerade intill tomten och stod redo att transportera bort delarna.

 

Att flytta ett helt hus med lastbil - i 3 delar - bloggen mosteredith.se

Och detta var första milstolpen i vår väg till Drömhuset. Detta skedde i november 2015 och nu är vi i januari 2016. Vi har valt Myresjöhus som husleverantör på totalentreprenad och nu har de börjat gräva på tomten. Vecka åtta kommer huset och i juli flyttar vi in. Lovar att ni ska få följa med på denna resa här på bloggen.

Onsdagar rockar!

/Fru Sniklasson

Du kanske vill läsa detta med?

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.