Att ha gjutit en platta av betong

Vägen-till-Drömhuset-att-bygga-nytt-moster-edith-mitt-liv-på-landet-84-fix

 

Vilken dag! Allt händer den 17 februari 2016 känns det som. Idag har jag varit med om en stor fotografering för mitt jobb som marknadskoordinator. Samtidigt som jag har agerat sidekick till en fantastisk fotograf har det varit full action här på hemmaplan. PLATTAN ÄR KLAR! Vilka goa gubbar vi haft äran att få träffa. Proffsigt och friktionsfritt har det gått sedan de satte igång. Håller tummen att resten av vår tuffa, men fantastiska resa går lika smärtfritt byggnadsmässigt.

Vägen-till-Drömhuset-att-bygga-nytt-moster-edith-mitt-liv-på-landet-69-fix

Här har vi Håkan och Håkan :-). Det är alltid skönt att prata med hantverkare. Allt går att lösa och de är inte fina i kanten direkt :) Tror att jag fick en komplimang när en av dem tyckte jag lät som en schlagersångerska som blir intervjuad i TV!?! Måste vara tonerna av min halländska som tränger igenom trots 10 år efter min flytt från Halmstad. Helt enkelt goa gubbar!

Vägen-till-Drömhuset-att-bygga-nytt-moster-edith-mitt-liv-på-landet-70-fix

Vägen-till-Drömhuset-att-bygga-nytt-moster-edith-mitt-liv-på-landet-80-fix

Idag är alltså plattan klar och hela ytan är fylld med betong. All el, golvvärme, vatten och avlopp är fördraget och nu kan vi ana storlek på relaxavdelningen och köket. Det blir lite som en liten festvåning på botten, men stora generösa sociala ytor. Och huset får en majestätisk utsikt med älven som närmaste granne. Jag föreställer mig att det nordiska ljuset kommer att leta sig in i varenda vrå av huset tack vare de stora fönsterpartierna. Här ser ni förberedelser för vår framtida kamin.

Vägen-till-Drömhuset-att-bygga-nytt-moster-edith-mitt-liv-på-landet-98-fix

Vägen-till-Drömhuset-att-bygga-nytt-moster-edith-mitt-liv-på-landet-91-fix

Och så här såg det ut när vi kom hem idag efter arbetet. Det är så häftigt att få se hur det utvecklas och vi kommer hela tiden ett steg närmare. NU är längtan nästan olidlig. Vi vill ha vårt hem NU! Låt våren komma och den där dagen då vi har nycklarna i handen.

Vägen-till-Drömhuset-att-bygga-nytt-moster-edith-mitt-liv-på-landet-fix

Tänk er! En grund av betong som sen ska bli kök och vardagsrum i öppen planlösning med access till trädgården. En generös hall, en groventré med tvättstuga, ett sovrum och en stor relaxavdelning med dubbeldusch, bastu och badkar. Accessen från badrummet till terassen är det bästa. Längtar efter första doppet i den där tunnan vi vill ha framför huset.

To be continued…

Johanna

 

 

 

 

 

 

Du kanske vill läsa detta med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.