Cupcake söndag!

Cupcakes utan ägg

Helgen har sprungit iväg och fokus har legat på att åka från kalas till kalas, men nu på eftermiddagen har jag fått till lite tid för att baka cupcakes till dopet. Hämtade mina Miss Etoile-grejer jag beställt från Nordljus på posten igår så nu är det bara att sätta igång. Hela nästa vecka är det nämligen dop som gäller så vårt höstfix i trädgården få stå på vänt ett tag till.

Har en del vänner och släktingar som inte tål laktos och ägg så jag har gjort en variant utan detta. Har aldrig bakat muffins utan ägg så det var en ny erfarenhet – smeten var fantastiskt god så är inte orolig att det kommer smaka sämre än de vanliga varianterna. Däremot så är det ett himla letande innan man hittar ett passande recept när det är ingredienser som inte ska vara med, men jag landade till slut på chokladcupcakes utan ägg med härlig chokladglasyr. Däremot får glaseringen och pyntandet vänta tills dagen innan dopet så att de inte förstörs i frysen. Inser att det blir mycket jobb på lördag…puuh.

Har även hunnit sitta lite vid datorn idag och designat egna minivimplar som man kan dekorera både på cupcakes eller tårtor. Tänkte ha lite freebies här på bloggen för er att spara ner och printa ut på en skrivare. Gratis är ju som sagt godast, så varsågoda :).

Cupcakesöndag

Du kanske vill läsa detta med?

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.