Det där sista åket innan hemfärd

sista-dagen-i-backen-moster-edith-lofsdalen-M-J-1

 

Så var det dags att snart åka hem efter en vecka i Lofsdalen. Vi har haft en härlig vecka med fantastiskt väder. Lagom kallt, ingen blåst, sol och blå himmel varje dag. Och så här innan högsäsong så har det knappt varit en käft i backarna (Förutom en och annan dansk, hm). J:s första skidresa har alltså lidit mot sitt slut och med tanke på att hon för sex dagar sedan såg ut som en fällkniv i backen så skulle jag lugnt vilja påstå att hon nu kan åka skidor. Hon ska bara lära sig att svänga och bromsa. Sen är det klarttt!

sista-dagen-i-backen-moster-edith-lofsdalen-M-J

Vi har haft tur som fått ett par timmar varje dag där jag och M kunnat åka lite själv i backarna och det har varit fantastiskt. Utsikten högst uppe på fjället är magisk och det är svårt att ta in allt det vackra. Sverige är ett vackert land. Vilka vyer och vilken natur vi har. Det är när man kommer naturen nära som man förstår att man bara är en del av en större helhet. Mäktigt.

sista-dagen-i-backen-moster-edith-lofsdalen-M sista-dagen-i-backen-moster-edith-lofsdalen sista-dagen-i-backen-moster-edith-lofsdalen-johanna

Sista åket innan hemförd är allt lite vemodigt. Man vet om att det dröjer minst ett år innan nästa gång man får stå på ett par skidor. I varje fall för oss som bor i södra Sverige. Men även det sista åket var bra skidåkning, med solen som trängde fram mellan snömolnen.

sista-dagen-i-backen-moster-edith-lofsdalen-M-JJust nu har vi mys i stugan med Melodifestivalen som står högst på schemat. Önskar er alla en fantastisk lördag.

Kram Fru Sniklasson

Du kanske vill läsa detta med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.