Ernst inspirerar ända in i barnkammaren

Ernst inspirerar ända in i barnkammaren

När vi flyttade ut på landet 2009 öppnades en helt ny värld för mig. Jag som alltid gillat att måla och pyssla fick plötsligt en aha-upplevelse. Med hus kom även en helt ny värld av kreativa möjligheter. Man är nära naturen, man har egen trädgård, man måste köpa på sig färg och virke för det är alltid nåt som måste fixas. Och med allt detta fick jag en enormt mycket större pyssellåda än den som gömde sig i garderoben i min lilla etta i stan.

Och samma år som vi flyttade till hus fick jag upp ögonen för vår allra käraste Ernst och hans program sommar med Ernst. Jag satt som klistrad varje vecka med en massa post it-lappar för att skriva ner alla mina kreativa idéer (många är fortfarande bara idéer efter 5 år :)). Men en idé fastnade den sommaren som jag genomförde. Ernst är ju mycket för pinnar från skogen och jag kom på att jag skulle göra en spaljé till en klematis av en gammal pinne. Ute i skogen hittade jag en passande gren som jag sedan målade med vit utomhusfärg (som vi ändå hade i källaren). Sedan satte jag ner den i en betongkruka och fyllde upp med stenkross för att den skulle stå stadigt (den är aptung). Sen blev det aldrig av att jag köpte den där klematisen den där sommaren och min lilla vitmålade pinne har stått i förrådet sen dess utan att fylla nåt större syfte.

Men så står jag och byter blöja och ska klä på vår lilla tjej och tänkte att det vore praktiskt att ha ytterkläderna hängandes nära skötbordet. Vi bor ju litet så jag får lixom inte plats med allt :). Jag behövde helt enkelt en klädhängare mellan det lilla utrymmet vid spjälsängen och skötbordet. Och det var nog Ernst som viskade i mitt lilla öra att ”du kommer väl ihåg din spaljé :). Så så fick det bli. Nu pryder en spaljé-idé Julias lilla barnkammare och kommer äntligen till användning.

Ernst inspirerar ända in i barnkammaren
Ernst inspirerar ända in i barnkammaren

Du kanske vill läsa detta med?

2 kommentarer

  1. Otroligt smart lösning! Ytterplaggen ligger lite överallt, i vagnen, i hallen, i soffan eller i badrummet vid skötbordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.