Lev vackert

Lev vackert

Måste få dela med mig av Lev vackert-konceptet och varför det tilltalar mig så mycket. Det började egentligen redan 2011, då jag hade min vän Fina Prina på besök. Det var ingen särskild tillställning utan vi skulle bara umgås lite. Men hon hade köpt en bok till mig som hon bara var tvungen att köpa sa hon. För när hon stod där i affären tänkte hon direkt på mig. Och att få något för att någon kom att tänka på en värmer verkligen i hjärtat. Önskade att jag var lite mer sån :). I vilket fall så fick jag boken Lev vackert. Jag började bläddra i den och insåg där och då att jag delar verkligen den filosofin som boken förmedlar – En bok om konsten att finna skönhet i vardagen och att våga låta det vackra få bli vardagligt! Det var som att både boken och Fina Prina visste mer om mig än vad jag själv visste vid det tillfället. Efter detta har jag fått en tydligare bild av hur jag vill leva livet. Låta allt det vackra få ta plats och vara en del av vardagen. Jag ska inte ställa undan finporslinet till bara festen utan njuta av kaffet i fina koppar – livet är ju för kort för att låta bli, eller hur!?

Boken fungerar även som mitt uppslagsverk för inspiration, för den är så full av bilder och bra tips. Den visar bilder från olika inredningsbloggar och den tar även upp olika högtidsdagar under året som kanelbullens dag, vildblommans dag (13 juni som är min födelsedag :)) och pepparkakans dag.

Och ett tips som jag tagit fasta på från boken är städtipsen. Vi har en gammal duschkabin som verkligen sett bättre dagar och golvet på den kan bli rätt äcklig. För att få den vit och ren brukar jag ta en citron som jag delar och sedan strör jag grovt salt på och skrubbar av bara hell! Rent blir det och gott luktar det :).

Lev vackert är inte bara en bok, utan författaren Ingela Broling (bland andra) som skrivit boken, driver även en butik och en blogg under samma namn. Kika gärna in där, kanske kan man beställa boken via henne.

Här kommer lite urval av bilder från boken. Hoppas ni blir lika inspirerade som jag blir (jag är i alla fall absolut på jakt efter ett rådjurshorn som jag ska hänga saker på:)).

lev vackert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.