Nu är grunden till Drömhuset snart klar

grunden-snart-klar-mosteredith.se-drömhuset

Wow, nu är vi igång på RIKTIGT! Veckan då vi var i fjällen grejades det ordentligt på tomten och när vi kom hem möttes vi av formen på den bädd där huset ska stå. Höjden är något helt annat än vad vi haft tidigare. Från vägen sett ser det inte så annorlunda ut, men mot vattnet får vi upp höjden rejält. Det blir en mäktig vy när vi väl står på den framtida altanen. :)Vägen till Drömhuset. Grunden snart klar. Följ vår resa - bloggen mosteredith.se

Just nu ser det kanske inte så inspirerande ut, men det kommer blir så bra. Jag ser redan nu att förutsättningarna i vår trädgård har förändrats på grund av vart huset hamnar. Det innebär att vi kommer ha en hel del trädgårdsprojekt framöver. Till exempel kommer vi att riva vår gamla mur till grillarna (Ja, vi har tre stycken). Den har gjort sitt nu. Det var vårt allra första projekt när vi flyttade in 2009. Dels har jag tröttnat på den och dels har den börjat spricka på sina ställen. Då är valet är inte svårt. Troligt ryker delar av Syrenen oxå. Men vad gör det – vi får ett nytt hus! YEAH! Ska bli så kul att sätta tänderna i en ny planlösning för trädgården. Troligtvis inte denna sommar, fast man vet aldrig. Med min M kan allt hända och lite till :).

Formen-till-grunden-drömhuset-mosteredith.se

formen-och-utsikten-älven-mosteredith.se

Tänk – om bara två veckor står huset på plats. Helt otroligt att det kan gå så snabbt.

formen-till-plattan-drömhuset-mosteredith

 

att-bygga-drömhuset-mosteredith.se

Det blir en del pyssel även på utsidan och jag hoppas kunna göra lite av den varan på semestern. Lervälling är inte önskvärt i juli. Hoppas på mycket idéer och inspiration för att bygga upp vår drömträdgård. Denna gången för gott.

Avrundar med en bild som symboliserar hur vi bevarar det gamla med det nya. Denna mur murade jag och M för hand under två somrar. Vi hittade all sten på vår egen tomt. Vi hittade även en del tegel i marken (Det är mycket skit folk gräver ner). Vi återanvända dessa och murade in dem lite där vi tyckte det passade. Jag hoppas kunna inreda vårt Drömhem efter den devisen. Jag vill leva vackert med både nytt och gammalt i en perfekt symfoni.

höganäs-tegel-inmurad-mosteredith.se

Ha det bäst!

/Johanna

Du kanske vill läsa detta med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.