Snickra en egen gransrisbock

gör din egen gransrisbock

Ja, då va julhelgen över och mellandagarna har börjat. Och vilken mysig jul vi haft. Lugn och skön på många vis, en hel del klappar så klart och massa god mat. Och så har man fått ge bort julklappar också. Tycker nästan det är roligare att ge bort än att få (fast det klart, det vore ju tråkigt om man inte fick en endaste julklapp). Och i år så har jag haft hemlighetsmakeri under hela december för att hinna klart till jul. Och det har tagit lite tid att få till 3 ståtliga granrisbockar som nu äntligen fått 3 nya hem.

Jag har gjort stommen av spillvirke vi hade liggandes på lantstället. Här är en lista på de grejer man behöver för att få ihop en bock. Måtten har jag lånat av en annan blogg som heter It´s a house. Det är ju dumt att uppfinna hjulet två gånger.

  1. Spillvirke (120x22mm, 70x40mm, 140x40mm)
  2. Plywood
  3. kap- och gersåg
  4. skruv
  5. skruvdragare
  6. sticksåg
  7. borr
  8. granris
  9. grön bindtråd

Och sen går det en hel del granris också:) Väldigt mycket faktiskt. Och sen är det ju en smaksak hur tjock man vill att bocken ska vara. Men till slut blev dem rätt bra.

Här kommer bilder från sågning av bockahornen till hur de ståtligt ser ut över älven. Har fått lite feedback om att bjuda på fler helhetsbilder så jag hoppas att de sista bilderna ger en bra bild på hur slutresultatet blev. Jättekul att få feedback så att jag kan bli bättre på bloggen :) Tack!

 Nu blir det en pocketbok och en påse godis i soffan. God fortsättning på er!

Gör en egen granrisbock
Gör en egen granrisbock

Du kanske vill läsa detta med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.