Trolska miljöer en vanlig söndag på landet

Trolska miljöer en vanlig dag på landet-1.jpg

Om gårdagen bjöd på snöblandat regn och ett grått täcke bjuder denna underbara söndag på glödande solstrålar som målar hela februari i guld. På landet stannar nästan tiden. Här har jag tid för återhämtning och reflektion. J och jag tog med oss Wille på en långpromenad för att njuta av solen. Inga telefoner kunde störa oss och vi fick tid att ta in både solen, landskapet och underbart fågelkvitter.

Trolska miljöer en vanlig dag på landet - bloggen mosteredith.se

Sedan jag tog upp mitt bloggande igen har jag märkt att jag lägger märke till detaljer igen, det som gör allt lite vackrare. Och sen har jag börjat följa många bra bloggar också för att samla inspiration till min egen blogg. En blogg jag måste tipsa om är Jonna Jintons blogg (Ni måste gå in där och kolla). Hon är en fantastisk konstnär som skapar små bitar av trolska konstverk på Instagram och på sin blogg. Hon säljer även prints och fotografier. En ren inspirationskälla. Jag är inget i jämförelse med hennes bilder, men de väcker lusten att själv skapa. Och idag bjöd naturen på vackert ljus och då passade jag på :).

Trolska miljöer en vanlig dag på landet

Nästa steg i mitt fotograferande är att skaffa ett stativ och ytterligare ett objektiv. Älskar bilder med kort skärpedjup som ger en skön tonad känsla. Jag mår som allra bäst när jag får gå in i mig själv och bara skapa.

Trolska miljöer en vanlig dag på landet

Wille och J är fantastiska modeller och står ut med det mesta. På landet och vid älven har jag de bästa miljöerna att fånga ljuset, livet och dagen.

Trolsk miljö en vanlig söndag på landet-38

Och på landet kan jag inte få nog av fotograferandet. Samma plats kan ge så många olika uttryck. Det bästa jag vet i trädgården på landet är den engelska trappan. Den är bortglömd bakom tujor och björk och för ett par år sedan klippte vi fram den en aning. Vackert gömmer den sig under ett täcke av mossa.

Trolsk trappa gömd i trädgården hos svärföräldrarna på landet.

Trolska miljöer en vanlig dag på landet-1.jpg

Är det bara jag som tycker det är helt fantastiskt med naturens krafter? Under hela vintern är vi instängda i mörker och går och undrar alla till mans om det någonsin blir vår igen. Egentligen vill jag inte känna så, helst skulle jag vilja fånga det bästa i alla årstiderna. Men det är svårt när västkusten bjuder på regn och blåst från sidan istället för tunga vackra vita snöflingor. Därför är det extra härligt när naturen bjuder på kraftfulla skott av växtliv från den svarta jorden. De små skotten av snödroppar skapar ett lyckorus och ett löfte om att snart, snart är våren här. Och då mina vänner, då kommer jag vara uppfylld av växtidéer, en spade i ena handen och den andra handen vilande i jorden.

vårtecken-på-landet-mosteredith.se

vårtecken-på-landet-mosteredith.se

Jag hoppas att ni har en underbar söndag och att ni tar tillvara på tiden. Snart vankas det eftermiddagsfika här och J sussar sött i soffan bredvid mig. Solen lyser in genom fönstret och värmer mig och jag är tillfreds.

Trolska miljöer en vanlig dag på landet

Kram på er!

Johanna

Du kanske vill läsa detta med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.