Vackra gråa toner på landet

vackra-foton-trolsk-dimma-på-landet-mosteredith.se-90

Om förra veckan var vacker med sol och blå himmel så får väl denna veckan stå för grått dis och trolska vyer. Visserligen blir jag rätt trött av detta gråa väder, men inget kan ta ifrån mig leendet på läpparna nu när huset äntligen är här. Och även när vädret inte är på vår sida så levererar det alltid här på landet. J och M tog sig en vända i traktorn och jag passade på att vandra runt i trädgården. Det är något visst med dimma som tätnar runt träden och lägger sig som en filt på fälten.

Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Vi spenderar väldigt många helger om året på landet och ändå kan jag aldrig bli mätt på hur vackert det är. Jag lyckas alltid hitta nya perspektiv och det är något så vacker i allt det gamla och orörda som jag inte kan sätta fingret på. Man får vårda och ta hand om gården med varsam hand så att man behåller själen. Den själen är skapad av många generationer tillbaka.

Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Trädgården är ett virrvarr av små gångar och detaljer som man inte lägger märke till vid en första anblick. Det måste vara en fantastisk miljö för J att upptäcka saker.

Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Dimma, spindelväv och frost, vilken lyckad kombination. Jag förstår bara inte att spindlarna är ute och jobbar i denna kyla? Trodde de låg och kurade någonstans.

Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Nu börjar även skogsarbetet närma sig slutet innan det är dags att låta våren och annat trädgårdsarbete ta över. I lördags blev det ytterligare ett lass med massaved till den stora högen vid vägen. J fick hjälpa pappa med att köra traktorn bort till stora vägen. Tur att farfar kunde rycka ut när det började bli lite långtråkigt :)

Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Nu är äntligen mars kommen och det är bara en tidsfråga nu, innan solen börjar värma på och de första knopparna kommer spricka. Jag älskar denna stund, stunden som är strax innan allt drar igång. Våra chiliplantor har börjat sticka upp nu och vi har låtit svärisarna sköta dem i år då vi inte får plats. Längtar till april då jag kan börja så sommarblommorna. Tills dess får jag njuta av vårens egna blommor som redan nu börjar titta fram.

Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Och snart kan jag även njuta av hortensian igen :) Denna vackra växt som gör sig som ett stilleben även på vintern. Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Önskar er en bra onsdagkväll och hoppas att ni har det riktigt bra. Jag tänker avrunda kvällen med ett avsnitt av Orphan Black som jag just nu fastnat för på Netflix :)

Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se Trolska miljöer på landet - foto av mosteredith.se

Kram Johanna

Du kanske vill läsa detta med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.