Vår första säsong med växthus

Växthus Willab Garden

Vi fick vår dröm i bröllopspresent – ett alldeles eget växthus från Willab Garden. Och nu har vår första sommarsäsong kommit till ända som växthusägare :). Vi fick monterat ihop växthuset i april så vi missade en del av förkultiveringen, men att få njuta av att plocka ut sina små plantor i maj och inreda sitt egna krypin är förstås fantastiskt när man gillar trädgård så mycket som vi.

Jag har så mycket tankar och idéer om hur jag vill ha det där inne och jag är långt ifrån nöjd med looken. Få se denna första säsong som ett pilotavsnitt. Det är klart att vara höggravid och att ha fött barn ha satt lite käppar i hjulen oxå ;). Sommaren har ju minst sagt varit annorlunda och ogräsrensning och snoppa av blommor är kanske inte det jag prioriterat. Men nu när hösten kommit så ser jag redan fram emot januari-februari då vi brukar planera vilka fröer vi ska så.

Jag hade tänkt visa hur vi byggde växthuset från grunden. Vi bor på en bergsknall så jämn yta är det inte tal om. Så vi har tänkt i nivåer genom hela trädgården och gjort små platåer för både växthuset och miljön runt om. Kan man bara snickra och blanda cement så kan man både platsbygga pallkragar och gjuta trappor för att få ihop helheten. Och kan man inte, så googlar man. Så kan man det sen :).

Vi valde att lägga stenplattor som underlag inne i växthuset och runt om för att få huset att kännas större. M och jag gjorde allt förarbete själva och vi valde att förbereda för el och vatten om vi ska ”go serious” inne i växthuset. Men det får komma sen. Monteringen däremot är lite trixig. Vi fick som tur va hjälp av M:s föräldrar som monterat ett liknande tidigare. Ca en och en halv dag tog monteringen totalt. Jag jobbade när de monterade så när jag kom hem var det bara att börja pimpa :). Tänkte att det vore kul att visa resan från när växthuset föddes i april fram tills nu.

Montera växthus Maxi 3 från willab Garden
Montera växthus från Willab Garden

Du kanske vill läsa detta med?

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.